Diagnosi

Laboratori

L’ Hospital Veterinari Abat Marcet disposa d'un Laboratori d’Anàlisis Clíniques propi que permet dur a terme al moment un nombre molt important d’analítiques, suficients per garantir l’atenció dels casos clínics i quirúrgics més greus i urgents.

El nostre Hospital compta amb una Biòloga especialitzada en Anàlisis Clíniques i amb els millors aparells de laboratori del sector (IDEXX Co).

Determinacions analítiques disponibles al nostre Hospital:

HEMATOLOGIA: hemograma, microhematòcrit, frotis sanguini, estudi de plaquetes, paràsits hemàtics, resistència osmòtica, índex de reticulòcits.

ORINA: bioquímica urinària, sediment urinari, ràtio Pu/Cu.

BIOQUÍMICA: renal, hepàtica, pancreàtica, Ca/P/Ions, àcids biliars, perfil de coagulació, gasos sanguinis, lactat, NH3, perfils preoperatoris en funció del risc anestèsic, proves hormonals (tiroides, suprarenal, ovari, pàncrees).

FEMTES: examen coprològic, prova de giardiosi, prova de parvovirosi, citologies.

SEROLOGIA: leishmaniosi, erlichiosi, dirofilariosi

CITOLOGIA: cutània, òtica, conjuntival, rectal, vaginal, òrgans interns.

L’Hospital Veterinari Abat Marcet compta també amb un Laboratori extern de confiança per a la realització d’analítiques no urgents i molt especialitzades.

Diagnòstic per la imatge

iStock_000012564467XSmall_1L’Hospital Veterinari Abat Marcet disposa també de tots els mitjans diagnòstics del sector del diagnòstic per la imatge:

Radiologia Digital: dona informació més acurada que la tradicional de lesions traumatològiques i dels òrgans interns. Permet millorar la imatge gracies a la tecnologia digital i arribar a diagnòstics abans impossibles. Les imatges es guarden a l’ordinador i es poden enviar als clients i als companys veterinaris que col·laboren amb nosaltres. En cas de diagnòstics difícils també podem demanar una segona opinió a especialistes internacionals. 

Ecografia abdominal: diagnòstic dinàmic de disfuncions o lesions d’ òrgans interns abdominals.

Electrocardiografia i  Ecocardiografia doppler: diagnòstic de les patologies cardíaques.

Vídeo endoscòpia: diagnòstic (i tractament també) de moltes malalties de l’aparell digestiu.

Ecografia ocular i Electroretinografia (ERG): diagnòstic de les malalties del cristal.lí i la retina.

resson=3DC3=3DA0ncia1_1També la Tomografia Axial Computeritzada (TAC) i la Ressonància Magnètica (MRI), molt útils en el diagnòstic de malalties osteo articulars i del sistema nerviós i  també per la visualització dels òrgans interns amb molta precisió.

Aquests dos últims medis de diagnosi, només estan a Barcelona. El nostre Hospital però te un Servei de Transport d’animals que fa que aquests serveis siguin totalment disponibles per a nosaltres en tot moment.