Penses que el teu gat té sobrepès?

Pot ser complicat saber si el teu gat té sobrepès, sobretot si és de pèl llarg; a més, en funció de la raça, alguns gats són més robustos que uns altres per naturalesa.

Aquest problema pot tenir diferents causes. Les principals són l’abundant consum de calories i una falta d’activitat que ajudi a cremar-les, però hi ha altres motius. Pot ser causada per patir problemes hormonals, o perquè la teva mascota estigui castrada o tingui estrès. També es pot deure al fet que li continuïs donant la mateixa alimentació que quan era més jove, quan tenia més vitalitat i cremava l’energia que consumia ràpidament.

Com tractar l’obesitat d’un gat?

Limitar la quantitat de menjar. No és recomanable que el gat tingui a disposició el seu menjar a qualsevol hora; és preferible que la subministris amb petites porcions durant tot el dia.

Fomentar l’activitat física. El millor premi que pot rebre un animal és l’afecte i el temps de qualitat. D’aquesta forma, s’han de substituir els snacks per disposar d’una àrea de jocs per a grimpar i escalar. Pot ser una bona opció quan no pot sortir de casa. Altres solucions són joguines cridaneres que activin el seu instint de caça.

Informar-se sobre els aliments per gats. S’espera que la majoria dels aliments comercials tinguin la seva taula nutricional controlada; no obstant això, no tots els aliments són per a tota mena de felins. Llavors, cal avaluar els nivells de greix i calories dels productes que adquirim.

Consells per prevenir l’obesitat en els gats

Encara que el teu gat no tingui problemes d’obesitat has d’anar amb compte. Si no controles la seva alimentació i no t’assegures que tingui una vida sana pot arribar ràpidament al sobrepès sense que tinguis temps de reaccionar.

Comença a alimentar al teu gat de manera correcta des de que és un cadell i tindrà una bona educació alimentària des del principi.

L’alimentació és un aspecte crucial a l’hora de prevenir l’obesitat en aquests animals. Has d’evitar donar-li més quantitat de menjar de la que la constitució del teu gat necessita. Si mesures diàriament la quantitat de menjar que li poses podràs tenir un seguiment més fiable i arribar a un equilibri alimentari.

 

Pregunta’ns si tens algun dubte sobre el sobrepès del teu gat. Segur que plegats detectem quin pot ser el problema d’aquest possible sobrepès.