Sant Joan: 9 consells bàsics per a la por als petards!!!

sant_joan1. NO DEIXAR-LOS SOLS. Hi ha animals que ho passen molt malament, i poden arribar a lesionar-se sense voler. En aquests casos, només donant-los companyia podem evitar molts accidents.
2. PREPARAR UNA ZONA SEGURA: agraeixen llocs on es sentin resguardats i els va bé sorolls que dissimulin els petards! Mireu el següent vídeo, on s’ensenya a crear una zona adient per ells:

3. En cas de PORS LLEUS, hi ha difusors o medicaments suaus que són suficients per ells. Demaneu-nos la recepta.
4. En cas de PORS IMPORTANTS, FÒBIA, GRAN EXCITACIÓ… Els caldran medicaments una mica més forts. Es recomana començar el tractament una setmana abans, per tal de poder ajustar la millor dosi d’efecte (no tots els animals d’un mateix pes necessiten la mateixa dosi). Cal tenir la dosi adequada, sobretot, pel dia de més soroll (revetlla de Sant Joan). Demaneu-nos la recepta.
5. NO ACARICIAR A LA MASCOTA MENTRE MOSTRA LA POR, pot reforçar el seu comportament poruc, i no l’ajudem a superar-ho.
6. NO RENYAR A LA MASCOTA MENTRE MOSTRI POR. No poden evitar passar-ho malament, així que si els renyem encara els posarem més nerviosos. Cal saber que ells hi senten molt més que  nosaltres, i no saben el motiu de tant soroll… no entenen res.
7. La millor actitud davant d’ells: “com si no passés res”, i actuar i parlar-los com sempre. Mostrant la nostra tranquil·litat, els traspassem seguretat i van entenent que no passa res.
8. Si estem a les portes de Sant Joan i no tenim temps de fer l’adaptació gradual al tractament, recomanem optar per medicaments d’actuació ràpida on cal seguir unes pautes concretes. Demaneu-nos la recepta.
9. Amb els animals amb problemes cardíacs, renals o hepàtics, hem de tenir més cura amb els tractaments a donar.

Esperem que tots aquests consell us serveixin d’ajuda. Us desitgem una bona Revetlla de Sant Joan!!!!!