Us esteu plantejant tenir un conill com a mascota?

Quins són els avantatges de tenir un conill com a mascota? 

Són excel·lents mascotes pels més petits. No cal treure’ls a passejar a l’exterior, perquè a dins de casa s’hi troben molt bé.

Què hem de tenir en compte per a la seva alimentació? 

Han de menjar sobretot fenc i una certa quantitat de pinso i verdura fresca: pebrot vermell, les fulles dels espinacs, bledes, les fulles de la pastanaga. Quan ja són adults el pinso esdevé un 25% de la dieta i si estan en creixement una miqueta més.

Els podem banyar? 

Sovint es llepen i es netegen ells mateixos. No us recomanem que els banyeu. En cas de ser necessari us aconsellem un bany amb sabó neutre, específic per a conills i a vegades és millor un bon raspallat que no massa aigua.

Quines són les malalties més comunes que afecten els conills? 

Sovint són els trastorns digestius a causa d’una mala alimentació el que afecta més a la salut dels conills, perquè no prenen prou fenc o no fan una dieta correcta. A vegades també tenen problemes de dentadura i a la pell.

Quan temps acostumen a viure? 

Els petitets de 6 a 8 anys i els més grans de 8 a 10.

Com els hem de tenir a casa? 

Aguanten millor les baixes temperatures que les altes. No us recomanem que els tingueu a una temperatura per damunt dels 28-30 graus, i us aconsellem instal·lar-los en un lloc fresc de casa, que no sigui prop de la calefacció. El que no els és gens bo és estar-se durant el dia a dintre de casa amb la calefacció i que després a última hora del vespre se’ls tregui a l’exterior. Aquest canvi sobtat de temperatura no el toleren bé.

Com han de ser les seves gàbies? 

S’aconsella que estiguin a la gàbia quan dormen, quan no estigueu a casa o quan no pugueu estar per ells. Cal que s’hi puguin bellugar còmodament, i que les gàbies siguin el més grans possible. L’ideal és que dormin dins la gàbia, més que res perquè no deixen de ser rosegadors i si els deixem lliures per fora podem tenir alguna “sorpresa” desagradable.